Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ( ΝΠΙΔ- μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) συνιστά  Μονάδα Ηλικιωμένων Ατόμων που εδρεύει στην καρδιά της Αθήνας και προσφέρει αγάπη και φροντίδα σε παππούδες και γιαγιάδες από το 1972.  Ο Ιδρυτής και Ισόβιος Πρόεδρος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρχιμ. π. Τιμόθεος Χαραλάμπους ( 1916- 1986 †) ήταν ένας άξιος και ταπεινός ιερέας που οραματίστηκε και υλοποίησε τη δημιουργία μίας στέγης γερόντων.

Κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το Ίδρυμα διακρίθηκε για τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα, ενώ στα έτη που ακολούθησαν κατά παράδοση και τιμής ένεκεν του Ιδρυτή και Ευεργέτη του, οι Πρόεδροι των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων ήταν ιερείς αλλά πέρα από αυτό και πολύ περισσότερο, φορείς  ευαισθησίας και έμπρακτου ενδιαφέροντος στις ανάγκες τις τρίτης ηλικίας.

Από το 2020 μέχρι και σήμερα  Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος είναι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δρ Νικόδημος Φαρμάκης του οποίου οι δυναμικές επαφίονται στην επιστημονική του κατάρτιση αλλά και την τεχνογνωσία από την μακρόχρονη θητεία του στον τομέα της κοινωνικής προστασίας.

Αναλόγως σκοπό της νέας Διοικήσεως μετά των Συνεργατών και του Προσωπικού αποτελούν οι ουσιαστικές και ενδεδειγμένες απαντήσεις έναντι των προκλήσεων της σύγχρονης γήρανσης.